Super, to już mnie rafiki nie będzie prześladował :P
Częstochowa - Wrocław
Zwiń
X
-
Częstochowa - Wrocław
Czasu co prawda jeszcze sporo, ale im więcej czasu tym więcej opinii można poznać. 5 czerwca wybieram się na koncert Linkin Park do Wrocławia i szczerze mówiąc nie bardzo wiem jaka trasa będzie najlepsza. Google jako najszybszą wskazuje z Częstochowy na Wieluń, dalej na Oleśnicę i do Wrocławia, jako najkrótszą Częstochowa-Kępno-Oleśnica-Wrocław, a jako pośrednią na Opole i A4 do Wrocławia. Jaki jest koszt takiego przejazdu A4? Jest sens w ogóle kierować się na autostradę? Planowany wyjazd po południu pewnie gdzieś koło 14-15. Która z tras proponowanych przez google będzie wg Was najlepsza? A może możecie zaproponować jeszcze jakąś inną? A może lepiej będzie zdać się na łaskę i niełaskę (choć to pewnie bardziej) PKP? Choć jak patrzę na rozkład pociągów to ogarnia mnie przerażenie - minimum 2 przesiadki i czas podróży minimum 6 godzin :shock:
-
-
rafiki, droga S8 od Walichnów (nad Wieluniem) od Wrocławia jest bezpłatna i można zapier.....lać :P realnie 2 godzinki 30 min.
Kwestia w którą część Wrocka chcesz się dostać czy opłaca się jechać S8 czy może jednak A4
[ Dodano: Nie 20 Kwi, 14 22:15 ]
Zamieszczone przez rafikiCzęstochowa-Kępno-Oleśnica-Wrocław
[ Dodano: Nie 20 Kwi, 14 22:18 ]
Zamieszczone przez rafikiGoogle jako najszybszą wskazuje z Częstochowy na Wieluń, dalej na Oleśnicę i do Wrocławia
Uważaj na Sygic (mapa na Androida) ona ma dopiero od Sycowa wyrysowaną trasę S8 i jeszcze nie nanieśli sporego kawałka od Walichnów tak więc według mapy możesz po polach zasuwać :PPaweł
Komentarz
-
-
rafiki, obie drogi wyglądają tak naprawdę podobnie.
Do Wielunia ciśniesz w takich klimatach, jak do Krzepic ( :wink: ) i raczej nie ma większych przygód, droga szeroka i dosyć szybka, a w Sokolnikach wskakujesz na darmową (póki co) S8 i możesz przedmuchać turbiaka. Wracałem tą drogą w odwrotną stronę z Wrocka po ostatnim Sylwestrze. Jest spoko :kciukgora
Do Opola jest podobnie, tylko tamtędy często-gęsto ciśnie duży tabor - jak nie lory, to MANy i DAFy z naczepami. Jak napatoczysz się za takiego, to z manewrem wyprzedzania bywa różnie, bo ciężko się wstrzelić. Z naprzeciwka też jest dosyć tłoczno. Przed Opolem wskakujesz na obwodnicę i wyskakujesz na bramkach, a dalej znowu robota dla turbiaka :wink: Kawałek za głównym zjazdem na Wrocław (przy halach i marketach) zjeżdżasz w prawo na obwodnicę Wrocka (oznaczoną AOW-A8-E67) i dojeżdżasz prawie pod sam stadion.
Kwestia Twojego wyboru, to czy płacić za bramki - reszta jest z grubsza jednakowa na obu trasach, poza lekko zwiększonym ruchem na Opole, ale jak chcesz to możesz uderzyć od siebie na Wręczycę i jechać przez Olesno - choć droga nie jest już tak szeroka, jak ta na Krzepice.
Sumując: I tu, i tu do połowy masz lekkie męki, a potem kawałek zachodu niemal jak na bahn'ie :lol:
Na marginesie: Masz numerowany bilet na konkretne miejsce, czy "kto pierwszy, ten lepszy" :?: Jak numerowany to ganz-egal o której wyjedziesz - byle zdążyć, ale jak masz okazję wcześniej wyjechać żeby wtrynić się na szybko pod scenę - uczyń to :!: Choć Linkin Park, to nie moja bajka, to bardzo lubię muzykę i czasem jeżdżę na różne koncerty. Na takim większym stadionowym, byłem w 2008 roku w Chorzowie. Wyjechałem wcześniej, zajechałem luźno pod sam stadion, jeszcze przed największym naporem przybyłych słuchaczy, wkręciłem się w krótką kolejkę, stałem godzinę, ale po otwarciu bram, wraz z grupką "die-hard-fanów-zespołu" byłem jednym z pierwszych na stadionie pod samą sceną. Głos i wizja, jak na tacy. Wspaniałe przeżycie. Zawsze wracałem myślami do tego, że mogłem przyjechać na godzinę przed i utknąć gdzieś w gąszczu ludzi na środku korony za jakimiś cieciami, co przez cały koncert skaczą, zasłaniają i robią wszystko, żeby Twoje wspomnienia z koncertu były bardziej niż przeciętne - to by było naprawdę słabe. Dałeś pewnie za bilet jakąś nie małą gotówkę, więc jeśli możesz to zafunduj sobie jak najlepsze wrażenia słuchowo-wizualne i jedź wcześniej. Taki koncert będziesz wspomniał, jak 5-latek, pierwszy zestaw Lego :szeroki_usmiech
Życze Ci ekstra zabawy, prostej drogi i niezapomnianych wrażeń
PS: Pociągi wyrzućmy wogóle z tej bajki :diabelski_usmiechArtur
Komentarz
-
-
r2r, na OWF2012 byłem w pierwszym rzędzie pod sceną kiedy grał Linkin Park, więc teraz musowo bilet Golden Circle Early Entrance pod samą sceną :diabelski_usmiechZamieszczone przez r2rPociągi wyrzućmy wogóle z tej bajki :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
rafiki, przejazd A4 z Gliwic do Wrocka to jedynie 16.20 zł tanio jak barszcz porównując Katowice-Kraków 18 zł a dystans prawie 3 razy krótszy
Mariusz
Spoty Tarnowskie
Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy
Komentarz
-
-
Prezes52, popraw mnie jeśli się mylę ale od Gliwic na zachód to jest autostrada państwowa, tak? Ich obowiązują jakieś normy, limity czy zwał jak zwał, a Stalexport to prywaciarz więc ... :diabelski_usmiech
I jeszcze jedno pytanie. Orientuje się ktoś jak z kwestią zaparkowania przy stadionie?
Komentarz
-
-
rafiki, przy stadionie jest spory parking
Mariusz
Spoty Tarnowskie
Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy
Komentarz
-
-
rafiki, watpie by było za darmo choć jak masz bilet a koncert może być za free
Mariusz
Spoty Tarnowskie
Komentarz
-
-
greg19, zwiedzanie mnie nie interesuje w regulaminie parkingu stadionu czytamy w §3 pkt 4Parking jest płatny zgodnie ze zryczałtowaną stawką 20 PLN brutto, z zastrzeżeniem, że w wyznaczonych przez Zarządcę strefach Parkingu, osoby posiadające nadany przez Zarządcę specjalny status uwidoczniony na Karcie Wjazdu, mogą korzystać z miejsc postojowych bez dodatkowych opłat.Poprzez wjazd na teren Parkingu dochodzi do zawarcia z Właścicielem Stadionu umowy na korzystanie z miejsca postojowego, przy czym w odniesieniu do osób, których wjazd na teren Parkingu jest odpłatny nawiązuje się umowa najmu na warunkach przewidzianych RegulaminemWjazd na Parking dopuszczalny jest wyłącznie na podstawie Karty Wjazdu, którą kierujący pojazdem zobowiązany jest okazać obsłudze Parkingu podczas wjazdu na Parking.„Karta Wjazdu” – wydany przez Zarządcę dokument lub znak legitymacyjny uprawniający do wjazdu i korzystania z Parkingu na warunkach określonych w niniejszym Regulaminie, Karta Wjazdu stanowi także dowód zawarcia pomiędzy Zarządcą, a kierowcą pojazdu wjeżdżającego na Parking (korzystającym z Parkingu) umowy najmu miejsca postojowego
Komentarz
-
-
rafiki, rozważ jeszcze pozostawienie auta na Bielanach masz tam duże centrum Handlowe i poszukaj połączenia autobusem pod stadion
Mariusz
Spoty Tarnowskie
Komentarz
-
Komentarz